? ????????????????????????????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in t
o your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

advertise...

November 19, 2011

kawan kecik...


20 November 2011, Salam... salam minggu buat korang... for sure hari ada yang lepak kat umah jerk, mana taknyer gaji lum dapat lagik kene tunggu lagik beraper hari alahai heee... hari nih aku entrykan satu citer ataupun nak kasi info pasal satu bende nih yang berkaitan dengan dunia serangga kecil... aku senang panggil kawan kecik, bukan ape ini kira pengalaman pertama bagi aku... nak ikutkan dari kecik dah banyak serangga2 kecik yang aku kenali samaada yang tak bahaya atau bahaya... ape yang aku nak kongsikan hari nih pasal satu kawan kecik yang baru aku jumpa dan kenali...

Kisah bermula pada awal bulan 7 sebelum masuknya bulan Ramadhan, aku ade beli satu set sofa dari company yang boleh dikatakan dikenali dalam malaysia nih... kirenyerr sofa nih tuk menggantikan sofa yang sediaada maklumlah tak lama pas tuh nak rayakan gitu... harga sofa nih kire okla la senang citer sedap mata memandang selesa dan cantik... tapi yang tak syoknya kira takde jaminan selepas membeli hmmm leceh gak kan... last2 selepas bincang ngan ibu kami ambik keputusan membeli sofa ni kira dah berkenan la... dalam tempoh selepas membeli nampak keadaan sofa kire okla takde masalah ape2 tapi selepas 3 bulan kaim pakai, ibu terperasan kat sebelah bawah kaki sofa nih ade kesan2 akibat ditebuk... yang timbul nampak kesan nih keluarnya habuk2 kayu sofa nih dari dalam... mula2 tak ambik kisahla sebab nampak 2 lubang jerk... tapi lepas beberaper minggu nampak makin banyak lak, mula terpikir anai2 punya keje ka nih... kalau anai2 dah abis sofa aku nih terus reput... macam2 cara aku buat ngan ibu tuk kasi kawan kecik nih dimusnahkan tapi tak berjaya... yang kasi aku pening tak tau ape ubat yang mujarab nak kasi lenyap terus... carik kat pasaraya banyak ubat2 tuk lipas, tikus dan cicak jerk... last2 aku suruh ibu telefon company yang aku beli sofa, alhamdulillah hasil dari aduan yang kami buat kata putus company nih bersetuju nak menukarkan dengan yang baru tapi cuma tukar set tapak kaki jela yang sofa sandar masih elok dan tak diganti... gamba2 yang aku entrykan nih kire nak tunjukkan serangga atau kawan kecik yang telah mencacatkan sofa aku nih... tentu ada dari korang yan penah menghadapi bende nih, mungkin korang ade yang dapat mencari ubat yang sesuai tuk dihapuskan...







0 comments:

advertise...

advertise...

pemberian sahabat...

Powered by BannerFans.com

reference...

Related Posts with Thumbnails