? ????????????????????????????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in t
o your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

advertise...

February 18, 2010

(citer) tetamu tak diundang...


19 Febuari 2010...
Salam... alkisah citer aku ari nih, citer yang telah berlaku pade minggu lepas di akhir hari minggu aku bekerje sebelum bercuti tahun baru cina... aritu kirenyerr separuh hari jerk bekerje disebabkan hari tu di sebelah petang diadakan jamuan minum petang bersama bos disamping meraikan beliau akan bertukar tempat kerje disebabkan kenaikan pangkat (citer pasal jamuan bos akan diciterkan di entry yang akan datang)...
Pas balik jer dari jamuan petang tuh, sampai kat umah jerk pe lagik melepakkan diri la... dah lak tuh cuaca ari tu panas tul dengan jalan raye penuh dengan kete2 maklumlah cuti panjang... sambil melepakkan diri pekene lak minuman favourite aku nescafe pehhhh sejuk tekak, pikirlak nak surf tenet petang tu... tengah dok sibuk bukak tenet tibe2 jerk tetamu tak diundang muncul... dah la tu ari tu lak tenet macam hampeh jerk memang lambat lambat dari siput lagik... cam biase le kalau musim2 perayaan jerk macam gampang jadi nyerr... tetamu2 yang datang nih bukan calang2 tetamu memang terkenal... tetamu yang masuk kat laptop aku nih bername "Pak Trojan"... sebanyak 4 "Pak Trojan" menziarah tanpa diundang kat laptop aku, pe lagi jadik kelam la laptop aku pas tuh... bile restart je balik terus tak leh nak berhubung dengan dunia siber memang bengang gilerrrrr arghhhhhhh... last2 cube sekali lagik restart terus tak kuar apa2 pun kat skrin cume lampu on je nampak... 5 hari terpakse la aku bersabar nak tunggu ari keje nak bawak laptop aku nih tuk dirawat...
Bile minggu bekerje bermula kembali... aku bwk terus laptop aku ni ke pejabat, mujurla sahabat aku seorg pakar dlm it ni dapat membantu... last2 sekali laptop aku ni terpakse diformatkan semula seperti window yang baru... sebelum tu maklumat2 atau file2 yang penting yang ade dalam tuh kenela dibackup atau simpan ditempat yang lain... maksud aku kalau laptop tu ade part macam drive C atau drive D semua bende2 tuh perlu dicopy dan disimpankan di drive D kalau tak bleh hilang semuanyer... selalunyerr bile nak format balik bende2 yang ade kat drive C akan hilang terus... pe yang aku citer kan ni bukan aper cume nak berkongsi ngan korang mane la tau satu ari nanti pak trojan singgah lak kat laptop korang ha naya la pulak, ha mase tu kalau pakai pe2 antivirus kebal mane pun tak gune gak kalau dah kene jadi beringat2 la sebelum kene...
* alhamdulillah laptop kembali beroperasi seperti biase...

0 comments:

advertise...

advertise...

pemberian sahabat...

Powered by BannerFans.com

reference...

Related Posts with Thumbnails