? ????????????????????????????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in t
o your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

advertise...

September 7, 2009

(citer) nasi goreng garam...

- gambar sekadar hiasan -

08 September 2009, salam... alhamdulillah bersyukur pade allah kite telah masuk hari ke - 19 kalau tak silap aku la kite mengerjakan ibadah berpuase tuk tahun ini... ari nih cam biase aku memulakan tugas aku kat pejabat setelah abis bercuti selama 3 ari... dari ari sabtu sehingga semalam ari isnin (cuti nuzul quran)...

Dalam tengah aku meneroka internet nih nak tengok email, tibe tibe termasuk lak aku kat image makanan nih... pe ke hal lak pose tak nih heh... dah bukak gambar2 nih, nampak lak aku kat satu menu yang berselera nih tambah2 di bulan ramadhan nih lagi la nafsu ya amat huhuhuhu... mane tak nyerr terpampang menu favorite aku nih Nasi Goreng... bile tgk jer menu tuh mula la gelak sensorang, mula la teringat kenangan mase aku bujang dulu memang tak dapat aku lupekan sampai sekarang...

Ape yang membuatkan aku tergelak sengsorang nih bukan aper sebabkan camni alkisah the story nyerr... mase tuh aku ngah keje kat K.L, lepak kat cheras taman megah... waktu tu aku bekerja ngan satu company private sebagai designer (sekarang dah jadik kakitangan awam)... ade satu hari tuh mase bulan ramadhan , kalau dah name duk bujang nih paham2 jelerr memang la tak tentu mkn nyerr... selalunyerr tapau jerk nak masak tu hmmm memang tahap kemalasan yang dtg nak ikutkan barang dapur ade tapi jarang nak pakai kemudahan yang ade (mase keje dulu company kasi umah cume byr api elektrik jerk)... ntah macamner ari tu plan ngan member budak umah aku sahur karang nak masak nasi goreng la kononnyerrr heh... jadik salah sorang member aku nih la cadangkan nak buat menu tuh so aku pun beli bahan2 nak di masak... malam sebelum tido member aku mule la bz kat dapur buat nasi goreng tuk sahur nanti...

Pukul 4.30 pagi kami bangun tuk bersahur... aku mase tuh memang tak sbar nak rase nasi goreng member aku masak nih heh... buke jerk periuk nasi pehhh nampak memang sedap bangat siap de ayam telor goreng aduhhhh selera pun dah dtg... pe lagik kami bahagikan nasi goreng tuh... masuk jerrk suapan pertame bolayan lagik, masuk kedua masing2 dah pandang sesame sendirik... aku tanye member aku, eh apsal masin sgt nih! masing2 dah mule diam buat confused last2 ketawa gelak2 bersame... kwn aku yg masak tu katenyerr terletak garam lebih kat dlm nasi goreng tuh ngantuk sgt mase tuh loorrrrrr adesss pedih perut aku hahahahaha... pe lagik kami terus teguk air masak je lahh mase tuh... tekak mase tuh bleh rase kemasinan yang amat... alhamdulillah keesokannyerr aku ngan member umah tetap berpuase...

Jadik tula dia nyerr Nasi Goreng Garam... seronok kalau dikenang kan kembali heh...

4 comments:

MY HEART said...

Bro,

Cam kisah 'Bujang Lapok' je bro. Kisah masak sup masin terlampau... Kawan bro tu ada usha awek memana tak masa masak nasi goreng tuh.. Sebab tu masin.

mightymie said...

huhuhuh punce ngantuk sangat sampai terletak garam terlebih huahuahua

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

memang best kalau ingat kenangan di bulan puasa @ raya....

mightymie said...

a ah dik tul tuh sonok bile dikenang semule...

advertise...

advertise...

pemberian sahabat...

Powered by BannerFans.com

reference...

Related Posts with Thumbnails