? ????????????????????????????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in t
o your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

advertise...

August 23, 2009

(citer) terkenang kembali...


24 Ogos 2009, salam... syukur ke hadrat illahi, alhamdulillah tahun nih dapat aku menjalani ibadah berpuase... seluruh umat islam di dunia gembira menantikan bile tibenyer bulan yang mulia nih, bulan ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan...
kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban... bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang ramadhan ini,terkenang kembali aku mase kecik2 dulu, bile lepas berbuke pose ngan family jerr, aku kuar terus ke surau... aku kuar dlm kul 8 mlm sebelum tuh aku solat maghrib dulu heh... mase tu memang best maklum le budak2 kan... kate je kat org tua nak pi surau padahal dlm kepala tu dah set ke lain ekekekek... yang tak tahan nyerr bile diingatkan balik kenangan dulu ckp jerr nak ke surau siap ngan baju melayu bersongkok, last2 aku berjumpe ngan budak2 yang seangkatan ngan aku mase tu.... pe lagik aku ngan budak2 yg lain memulakan operasi (permainan polis kejar pencuri)....
hahaha meriah sungguh....
mase tu kalau mercun2 nih memang senang dapat kat kedai2 runcit memang ade jual... memang seronok budak2 la katekan heh... yang pelik nyerr mase dulu takde la pulak kes2 putus jari la mate bute la... budak2 skrg lagik advance dari budak2 dulu, aku harap rayer nanti takde kes2 mcm nih lagik... bile semuanyerr dengar solat tarawikh dah selesai, pe lagik berpusu2 aku ngan budak2 yang lain ke surau tuk menikmati hidangan "more" sonok betul huhuhuhuh... kalau kat kampug mase dulu org kampung memang suke buat "more", ikut giliran sape yang akan membuat hidangan selepas solat tarawikh...
sekarang nih masih ade jugak beberaper tempat yang membuat perkara sebegini seronok kan... bile balik umah jerr ha mase nih pandai2 le berlakon kate pi solat, tapi kadang2 tu kantoi gak alahai adussss heh... kenangan di bulan ramadhan mase tuh memang tidak dapat kulupakan seronok bile dikenangkan kembali...
* selamat berpuase kepada member2 blog semua...

3 comments:

coolcatwomen said...

selamat menyambut bulan keberkatan utk mie...sama2 kita menunaikan ibadah...semoga diterima Allah s.w.t...AMIN.....

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> Salam Ramadhan utk along n family.....

mightymie said...

salam ramadhan...

advertise...

advertise...

pemberian sahabat...

Powered by BannerFans.com

reference...

Related Posts with Thumbnails