? ????????????????????????????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in t
o your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

advertise...

May 18, 2009

(citer) jangan jadi seorang yang ego...


AL- KISAH...

MALAM TADI KAMU DAN KAWAN BAIKMU BERTENGKAR.
KAMU MEMBUAT KEPUTUSAN TAK MAHU BERCAKAP DENGANNYA KEESOKAN HARINYA. DIA SENYUM KEPADAMU. SEBALIKNYA KAMU MENGETAP GIGIMU KEPADANYA. DIA MENCERITAKAN PERKARA YG BAIK TENTANG KAMU KEPADA KWAN2NYA YG LAIN. KAMU PULA MENYEBARKAN KHABAR ANGIN MENGENAINYA. DIA CUBA MENDEKATIMU DAN MENEGURMU. TAPI KAMU TOLAKNYA KE TEPI. BAGINYA KAMU SEORANG KAWAN YANG TERBAIK. KAMU PULA RASA DIA SEORANG KAWAN YANG PALING TERUK PERNAH KAMU JUMPA. DIA PUN MENULIS NOTA KEPADAMU DAN MENCERITAKAN SEMULA KENANGAN MANIS YANG PERNAH KAMU DAN DIA KONGSI BERSAMA. KAMU PULA MENULIS SEMUA SAAT BURUK YANG KAMU INGAT SEPANJANG BERSAMANYA. JAUH DI SUDUT HATIMU KAMU MENGASIHANINYA. TAPI DI HATIMU SUDAH PENUH DENGAN KEBENCIAN.

KEESOKAN HARINYA KAMU JUMPA SATU NOTA DRPDNYA:
DEAR..........SAYA CUBA MEMBERITAHU KAMU SEMALAM TAPI KAMU TAK BERI PELUANG UNTUK SAYA BERCAKAP. SAYA CUBA BERITAHU KAMU BERITA GEMBIRA TAPI KAMU TAKUT UNTUK MENDENGARNYA.SAYA CUBA UNTUK SENYUM KEPADAMU TAPI KAMU SAMBUT SENYUMAN SAYA DEGAN KEBENCIAN. SEKARANG NI KEADAAN SAYA SANGAT TERUK DAN MAKIN TERUK. SAYA MINTA MAAF SEBAB HARI NI SAYA TAK DAPAT BERJUMPA DENGAN KAMU. SAYA TULIS SURAT SEMASA SAYA DI HOSPITAL.SAYA SUDAH KESUNTUKAN MASA. SAYA MINTA MAAF SEBAB TERPAKSA BERITAHU KAMU SEKARANG. SAYA MINTA MAAF ATAS PERGADUHAN KITA,KAMU MEMANG SEORANG KAWAN YANG HEBAT. SAYA JANJI SAYA AKAN SENTIASA MEMERHATIKAN KAMU.


SALAM KASIH SAYANG,..........KAMU PUN BERLARI KE HOSPITAL UNTUK MEMINTA MAAF PADANYA. TAPI HANYA IBUNYA SAJE YANG ADA DI SITU. IBUNYA MENEKAP MUKANYA DENGAN KEDUA BELAH TANGANNYA. DAN DIA PUN MENANGIS. DIA MELUTUT DAN BERDOA SUPAYA TUHAN KEMBALIKAN ANAKNYA. KAMU SUDAH TERLAMBAT. KAMU BERHARAP DAPAT BERITAHU KAWANMU YANG KAMU MINTA MAAF DAN UCAPKAN SELAMAT TINGGAL.


PENGAJARANNYA: SEMUA KAWAN ADA MASA NAIK DAN TURUN. DAN KADANGKALA KAMU PERLU MEMINTA MAAF. JANGAN TUNGGU ORANG LAIN MELAKUKANNYA DULU. SEBAB KAMU TAKKAN TAHU APE AKAN TERJADI ESOK HARI.

0 comments:

advertise...

advertise...

pemberian sahabat...

Powered by BannerFans.com

reference...

Related Posts with Thumbnails